Traductor

dimecres, 5 de març del 2014

A PER LA CABRA 2014


A diferència d'altres anys, aquesta temporada la Xallenger es va avançar força en les dates i encara no feia un dia que havíem deixat el febrer i ja estàvem tots plantats baix de l'arc esperant que la traca del Xut donés el tret de sortida a la prova. Es notava que la gent tenia ganes de guerra i no sols perquè hi haguessin 260 inscrits, el nivell dels corredors i el temps que van invertir alguns en finalitzar la prova ho demostrava.



Sortim tots apretadets i el grup es comença a estirar, donem una volta per fora el poble i tornem a entrar per encarar la temible pujada de la Maula, on a meitat d'una de les rampes les jaquetes, perneres i buffs comencen a sobrar. En coronar, encarem el primer tram de sendera, tècnica i amb unes primeres corbes molt tancades. A mesura que es va baixant, els nervis dels primers quilòmetres van desapareixent i les pulsacions tornen al seu lloc natural. En acabar el tram de sendera, pistejem una bona estona per enfilar de nou una pujada. En aquest cas amb menys desnivell , però molt més llarga, en concret uns 6 km . Tornem al coll de la Maula i entrem a l'altra sendera, també tècnica, amb molta pedra i amb alguns trams força complicats per superar. A partir d'aquí, ens endinsem en pistes i camins que envolten camps i masies (el paisatge em va agradar moltíssim). Seguim varios quilòmetres per les pistes i encarem l'ultima de les senderes, l'anomenada "sendera Enegas". Un d'aquells trams on la gent disfruta de veritat, amb corbes tancades, forts desnivells en alguns trams, sense pedres, en definitiva una meravella. Sortim d'aquests oasis i tornem a la crua realitat, pista i més pujada. Ens desviem cap a la vora de la carretera per enllaçar un sender paral·lel a aquesta que ens portarà fins als horts situats just a baix de Tivissa. Aquest últim tram és fa molt pesat, estàs a Tivissa, però no arribes mai!!.



Finalment ens obsequien amb una fideua, llangonissa, baldanes i pa torrat. Dutxeta i a comentar la jugada amb amics i coneguts. Crec que el recorregut va ser bastant encertat, el temps ens va acompanyar i l'alta participació va fer que fos un dia per recordar.

Felicitem a l'organització pel recorregut, els voluntaris i el tracte que vam rebre.

A Ribarjoa més i millor.

Pau







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada