Traductor

dissabte, 5 de maig del 2012

ORBEA MONEGROS



Un altre any la Maratón de los Monegros (ara anomenada Orbea Monegros) ha entrat al calendari de La Moleta. Coincidint amb l'espectacular augment de la participació que ha experimentat aquesta prova (aquesta edició quasi ha doblat la passada, passant de 3000 a 6000), el nostre club ha contribuït amb un bon nombre de participants.

Al recorregut de 66 quilòmetres (mitja-marató) participava Cristina, Jose Maria, Sandra, i la colla de Benicarlandos que tenim agregada i que entre nosaltres anomenen La Moleta Sud (Fede, Oscar Balaguer, Oscar Bort, Radu, Andres Barreda, Chimo, Jesus, Juan i Domingo).



Al recorregut llarg de 120 quilòmetres estaven Liberto, Pau Luna, Josep Lleixà, Jordi Garcia, Josep Ureña, Ramon Lozau, Miquelet, David Campanals i el que escriu... casi res la gentada que erem.

Doncs ja us podeu imaginar "el tinglado" que s'havia montat havent-hi més de 6000 participants: bicicletes per tot arreu (moltes 29" encara que són una minoria es comencen a veure de valent), música, parkings plens de furgos, remolcs, autocaravanes, tendes de campaña, algún autobús, una pantalla gegant en proyeccions de videos, una mini-fira d'expositors (entre ells Orbea), un helicòpter per controlar la prova.... vamos, un espectacle.

Del recorregut no hi ha gaire a dir.... molta i molta pista, absència de zones tècniques, moltíssima pols (encara que aquest any pot ser no hi havia tanta per què havia plogut els dies anteriors), algun bassal de fang impossible d'esquivar, molt de plat gran, molta gent acalambrada als últims quilòmetres... Està clar que el que participa en aquesta prova no ha d'esperar que el recorregut destaqui per la seva bellesa.



A la sortida de la llarga hi havia un reservat als 100 primers classificats de l'any passat; tots els demès ens anavem colocan segons anavem arribant. Natros vam anar a fer cua a les 12:15 (una hora i quart abans de la sortida) i més o menys ja teniem uns 1500 corredors davant nostre, del total de 4000 i pico que participava.



La mitja-marató sortia a les 15h, i encara que no hi havia tanta gent (1600 aprox) la sortida també feia goig. 

De la cursa, cadascú pot contar la seva història, segur que no hi ha dues iguals. Només cal destacar que tots vam arribar sans i estalvi a la meta però recoberts d'una capa important de pols i fang.



En acabar, ens vam anar retrobant a la meta i després de les necessaries dutxes vam menjar un bon plat de fideuada i carn, i ens vam dedicar a contar les batalletes que haviem passat durant la cursa. També vam anar saludant a molts companys de les Terres de l'Ebre que havien participat (segur que som dels que més ens movem).

Com a puntilla a la jornada, ens vam quedar fins l'entrega de trofeus ja que teniem que aplaudir a Jordi Garcia que va pujar a recollir el trofeu com a segon classificat a la categoria Master 40 de la Marató, i a Sandra que va arribar la tercera dona de la mitja marató.



Ahí queda.

Carmelo.

3 comentaris:

  1. Felicitar-vos a tots!!!!!!!!Quina enveja em vau fer!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Toma resum!! Bona crònica senyor. Per la meva part només puc dir que amb 2 participacions prou. L'any que ve no hi tornaré. Ja tinc prou pols per uns anys....

    ResponElimina
  3. He penjat varies fotos que va fer Pili de la Monegros, estan al picasa de la moleta.

    Pau

    ResponElimina